HeyHey, wat een jaar.

1 jaar

Exact een jaar geleden werd remi geboren. Een jaar. Miljaar dat gaat snel.
Een jaar waarin een jonge vader geïnspireerd wordt om iets te creëren voor zijn zoon.
Enfin. Laten we bij het begin beginnen.
Joke en ik vroegen de Gentse street artist Bue the Warrior de kinderkamer te komen decoreren, bij wijze van cadeau, voor Remi, van ons. In de maanden daarna zag ik vanalles voor kinderen maar was telkens toch wat teleurgesteld. De kleuren en vrolijkheid, die ontbrak toch in de meeste dingen. Dus, waarom niet eens iets maken, met Bue, voor Remi en waarom niet voor meer kinderen. Remi is geboren in het jaar van de tabletten. De iPads en consoorten. Een idee kreeg vorm, een kleurboek met tekeningen van Bue op de iPad, laat ons dat proberen.
Probleem. Bue moet dat zien zitten en iemand moet dat kunnen maken.
Pieter – een vriend en collega sinds een jaar of 10 – is een getalenteerd programmeur. Nen echten. Een codekakker. De vraag was “Pieter, zie je dat zitten? Om zo eens iets te maken.” Het antwoord was kort en duidelijk “Ik doe het als Bue wil.”
Telefoon naar Bue. “Kan je effe passeren, ik wil je iets voorstellen.”.
Het antwoord van Bue “Ik zie dat volledig zitten, de max.”
Dat was ongeveer zeven en een halve maand geleden.

Gisteren hebben we HeyHey Colors gesubmit in de App Store. Vermoedelijk binnen dit en max twee weken zal het beschikbaar zijn (als apple het goedkeurt). Wat het wordt? Geen idee. Wat het geweest is? Een fantastische trip met een baby, een madame die me de tijd gegund heeft en met extreem getalenteerde mensen.
We hebben onze App getest op betaklantjes, kinderen, die er weg van waren. We hebben voor ruzies tussen broers en zussen gezorgd. Voor teleurgestelde papa’s wiens voorleesuurtje plots overbodig was. We hebben tekeningen ingekleurd tot onze vingertoppen slijtage begonnen tonen. We hebben een leuke mens ontmoet die wat kan met muziek en we hebben vooral een fijne app gemaakt.
Als de kinderen die ermee spelen er half zoveel plezier aan beleven als wij, dan is het doel bereikt. Enfin. Ik hou jullie op de hoogte. Of volg mij (in het engels op den twitter).

Related Posts with Thumbnails

7 Responses to “HeyHey, wat een jaar.”


 1. 1 ann

  ik hou van je kleurboek en van remi!
  goe gemaakt, allebei 😉

 2. 2 Steffest

  Waar zit hier die “Like” knop?
  Super leuk gedaan.
  Wacht tot dattem int eerste zit, en ge een app zoekt om woordjes te lezen.
  Of iets later om de maaltafels te oefenen 🙂

 3. 3 koekiemoon

  VET! een excuus extra om die tablet in huis te halen.

 4. 4 Simon Maeyens

  Dikke proficiat !!
  Is dat alweer een jaar ? sjongejonge.
  groeties,
  Simon, Sofie en Mira

 5. 5 PhiCo

  Now THAT’s a story to tell Remi later!
  Awesome! Enjoy

 6. 6 Thomas De Bruyne

  Dikke, dikke proficiat! Hey Hey is al een hit bij Gaspaer (en later hopelijk bij Cosette) wow!

 1. 1 HeyHey |

Leave a Reply